Μετρήσεις στο ηφαίστειο της Καμένης από τον Ιούλιο του 2024 - Πολλαπλά τα όργανα παρακολούθησης
Το ηφαίστειο της Νέα Καμένης
INTIME NEWS / MAXIME GYSELINCKΜε πολλαπλά όργανα παρακολουθούν από τον Ιούλιο του 2024 την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Νέα Καμένη της Σαντορίνης οι επιστήμονες, σημειώνει η καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας Εύη Νομικού.
Σε ανάρτησή της, η κα Νομικού αναφέρεται στα εργαλεία που έχουν «ριχτεί στη μάχη» των γεωλογικών φαινομένων που παρατηρούνται στο νησί, στο πλαίσιο του Ερευνητικού προγράμματος «multimarex».
Ανάμεσα σε αυτά είναι οι υπέρυθρες υπερπτήσεις που διενεργήθηκαν στη Νέα Καμένη για τη σύγκριση της θερμικής ακτινοβολίας των φουμαρόλων και των περιοχών διάχυτης απαέρωσης, 12 συσκευές καταγραφής θερμοκρασίας στη Νέα Καμένη, αισθητήρας πίεσης-θερμοκρασίας-αγωγιμότητας σε θερμή πηγή.
Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα όργανα αυτά αναμένεται να αναλυθούν.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει η ίδια, «τα ηφαίστεια μας στο χερσαίο κ υποθαλάσσιο χώρο πρέπει να παρακολουθούνται».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καθηγητής Γεωλογίας: «Δημιουργούνται δύο νέοι ηφαιστειακοί κρατήρες - Δεν είναι πρωτόγνωροι σεισμοί»
Εξιτήριο για την 62χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
16:32
Άλμα πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι και στο αμερικανικό WTI - Η εικόνα στην αγορά
16:28
Μπατίστ, Ρίβερς, Πρέλεβιτς και Αρλάουκας αποκαλύπτουν τι εξακολουθεί να τους «ηλεκτρίζει»
16:27
Επιστροφή στα θρανία: Χρήσιμες συμβουλές για εργονομία, μυοσκελετική υγεία και κίνηση
16:18