ΕΛΛΑΔΑ

Τίτλοι τέλους για το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης»;

Τίτλοι τέλους για το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης»;
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με μία αναλυτική ανακοίνωσή της η οικογένεια Ελευθερουδάκη δήλωσε πως θα κλείσει το ιστορικό βιβλιοπωλείο της στο κέντρο της Αθήνας, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του γνωστού βιβλιοπωλείου, το οποίο βρίσκεται στην Πανεπιστημίου από το 1989, ενώ ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα γίνει bazaar βιβλίου μεταξύ 15 και 26 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι Σοφίκα και Μαρίνα Ελευθερουδάκη εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον των εκδόσεων και την αστάθεια στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Παρόλα αυτά, αναφέρουν πως θα υπάρξει «μία (νέα) αρχή» και δεν αποκλείουν το άνοιγμα ενός νέου βιβλιοπωλείου, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν το πότε.

Τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη ξεκίνησαν από τον Κωνσταντίνο Ελευθερουδάκη ο οποίος το 1898 αγόρασε το παλαιότερο τότε διεθνές βιβλιοπωλείο της Αθήνας των Beck και Barth.

Το πρώτο βιβλίο του εκδοτικού οίκου ήταν παιδικό και εκδόθηκε το 1903. Το 1918 το πρώτο βιβλιοπωλείο άνοιξε στην πλατεία Συντάγματος, το 1962 μετακόμισε στη οδό Νίκης και το 1995 εγκαινιάστηκε το πολυώροφο κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου. Σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς (Σοφίκα και Μαρίνα Ελευθερουδάκη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως κοινοποιήθηκε στο Facebook του εκδοτικού οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ