ΕΛΛΑΔΑ

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου». Τι λέει στο CNN Greece δημοσιογράφος της Χίου

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου». Τι λέει στο CNN Greece δημοσιογράφος της Χίου

«Ήταν από τις λίγες φορές που φοβήθηκα για τη ζωή μου». Ο δημοσιογράφος του politischios.gr, Παντελής Φύκαρης, περιγράφει στο CNN Greece, λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν, ενώ προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του, βρέθηκε στο στόχαστρο ανθρώπων που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Παντελής Φύκαρης, λέει στο CNN Greece ότι τόσο εκείνος όσο και οι συνάδελφοί του που κάλυπταν τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χίου για το προσφυγικό δέχθηκαν επίθεση από μία ομάδα 25-30 ατόμων.

«Ξαφνικά μία ομάδα ατόμων, που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και γενικά είναι γνωστοί για τις ακραίες πεποιθήσεις τους, αποφάσισε να ηγηθεί της πορείας και να την οδηγήσει – παρά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας – στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ένας από αυτούς άρχισε να με απειλεί προσωπικά, λέγοντάς μου ότι δεν πρόκειται να φύγω ζωντανός και ότι θα με σπάσει στο ξύλο. Απευθύνθηκα αμέσως σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας και του είπα να τον συλλάβει αλλά μου απάντησε: "Όχι, τώρα Παντελή δεν είναι η ώρα"» λέει ο κ. Φύκαρης και προσθέτει:

«Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και άλλος ένας κινήθηκε απειλητικά εναντίον του συναδέλφου μου, Γιάννη Στεβή και προσπάθησε να του πάρει την κάμερα. Την έριξε κάτω και του είπε: "Αυτό για να μάθεις να μην γράφεις αυτά που γράφεις".

Ένα λεπτό αργότερα έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ και άρχισαν να μας κυνηγούν. Μας φυγάδευσαν σε ένα κατάστημα της περιοχής γιατί αν μέναμε εκεί θα μας έγδερναν ζωντανούς».

Διαβάστε επίσης:

Xίος: Kαταγγελία για επίθεση εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους

Χίος: Ενταση, ΜΑΤ και χημικά σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ