Άνοιξαν τα σχολεία στη Σαντορίνη - «Όλα κυλούν ομαλά» λέει στο CNN Greece ο αντιδήμαρχος του νησιού
Κλειστά τα σχολεία στη Θήρα
CNN GreeceΟμαλά ξεκίνησαν τα μαθήματα στα σχολεία της Σαντορίνης το πρωί της Τρίτης (4/3) όπως σημειώνει στο CNN Greece, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του νησιού, Νικόλαος Κατσίπης. Μετά από πολλές «»εβδομάδες, τα παιδιά έχουν επιστρέψει μαζικά στο νησί.
«Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα» τονίζει ο κ. Κατσίπης.
Η απόφαση να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία ελήφθη μετά την τελευταία συνεδρίαση των Επιτροπών Σεισμικού και Ηφαιστειακού Κινδύνου, καθώς διαπιστώθηκε πως «η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού, παρουσιάζει περαιτέρω ύφεση και διατηρείται στις τελευταίες δύο εβδομάδες σε χαμηλά επίπεδα».
Αντοχή των σχολικών κτηρίων στις σεισμικές φορτίσεις
Τα δημόσια κτήρια, δε, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων έχουν, σύμφωνα με τις Επιτροπές επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά στις σεισμικές φορτίσεις και δεν έχουν υποστεί ζημιές.
Συστήνεται, ωστόσο, οι σχολικές μονάδες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης για τον σεισμό, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για κάποιες σχετικά ισχυρότερες δονήσεις, αν και έχει σημαντικότατα περιοριστεί, δεν έχει παντελώς εκλείψει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υποχώρηση του έντονου φαινομένου έχει καθησυχάσει τους κατοίκους της Σαντορίνης και στο νησί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιστρέψει περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι. Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων αναμένεται αθρόα επιστροφή.
Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ «απειλεί» τη σταθερότητα, λέει ο Σομαλός πρόεδρος
16:13
Σε Ελλάδα και Λος Άντζελες τα γυρίσματα κωμικής σειράς με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Τόμας
16:00
Επιστροφή εκδρομέων με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις
15:48
Το έργο «Last Days» για την ζωή και το θάνατο του Κερτ Κομπέιν στην Βασιλική όπερα του Λονδίνου
15:47