Τέμπη: Νέο σενάριο για το εύφλεκτο υλικό - Το ενδεχόμενο της αιθυλικής αλκοόλης για νοθεία ποτών
Μια ακόμη εκδοχή για το τι προκάλεσε την φονική έκρηξη του τρένου στα Τέμπη φαίνεται πως ερευνά η Αστυνομία.
Καθώς το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ απέκλεισε ότι η πυρόσφαιρα προκλήθηκε μόνο από τα έλαια σιλικόνης και έκανε λόγο για άγνωστο εύφλεκτο υλικό, εξετάζεται τώρα εάν αυτό το υλικό μπορεί να ήταν η αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για τη νόθευση ποτών.
Σύμφωνα με το Mega για την τοποθέτηση του υλικού αυτού μέσα στο κόπκιτ οδήγησης της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας, θα χρειαζόταν πολύ λιγότερος χώρος, από ότι για το υλικό που χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων.
Όπως αναλύθηκε συγκεκριμένα, σε σχεση με τη χωρητικοτητα θα δούμε ότι το κόκπιτ έχει μήκος 3 μέτρα, ύψος 2-3 μέτρα, και πλάτος 2 μέτρα, που σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος είναι 15 κυβικά μέτρα, που θα μπορούσε να χωρέσει αρκετά μπιτόνια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υλικό που χρειάζεται για τη νόθευση ποτών βρίσκεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες από εκείνες του υλικού που χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων.
Σε αυτή την υπόθεση όπως υπογραμμίστηκε, θα πρέπει να ερευνηθεί αν το υποτιθέμενο φορτίο προέρχεται από Βόρεια Ελλάδα και αν κατέληγε στην περιοχή του Ασπροπύργου που έφθαναν οι αμαξοστοιχίες.
Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την έκρηξη υπήρξε και ένας μπλε χρωματισμός που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα καύσης της αιθιλικής αλκοόλης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος - «Διευκολύνω τη διερεύνηση της τραγωδίας»
Φλωρίδης: Αφού το πόρισμα λέει ότι δεν υπήρξε παρέμβαση πολιτικού, πρέπει να αποσυρθεί η μομφή
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Αλλοιώθηκε ο τόπος του δυστυχήματος - Κοινωνικό αίτημα η πρόταση δυσπιστίας
Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Κάιρο η μεταβατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
18:30
Δύο συλλήψεις στη Ζάκυνθο για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά
18:22
Ηράκλειο: «Χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του 70χρονου που έχασε τον προσανατολισμό του
18:13
Απειλές Τραμπ για δασμούς σε χώρες που του... αντιστέκονται για τη Γροιλανδία» - «Την χρειαζόμαστε»
18:04