ΕΛΛΑΔΑ

Έγινε η εκταφή της σορού του Α. Βέλιου

Έγινε η εκταφή της σορού του Α. Βέλιου

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του, αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές. Η εκταφή έγινε παρουσία της συζύγου του. 

Η πιθανότητα της εκταφής υπήρχε στο τραπέζι, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση, προκειμένου να επισπεύσει το θάνατό του. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έλαβαν μία ακόμη κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου κ. Νάντια Γερολυμάτου στην κατάθεσή της φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν μαζί του την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή και σύμφωνα με τις πληροφορίες ούτε και πρόσεξε την ύπαρξη κάποιας σύριγγας όταν είδε την σορό του Αλέξανδρου Βέλιου.

Η κ. Γερολυμάτου επιφυλάχθηκε στο μέλλον να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ο σύζυγος της αποφάσισε να δώσε τέλος στη ζωή του, βοηθώντας έτσι την έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος.

Η εκταφή πρόκειται να γίνει την Παρασκευή ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ