ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιβάρυνση στους οδηγούς ΙΧ φέρνουν τα νέα διόδια Αθήνας-Πάτρας

Μεγάλη επιβάρυνση στους οδηγούς ΙΧ φέρνουν τα νέα διόδια Αθήνας-Πάτρας
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα επιβάρυνση για τους οδηγούς ΙΧ που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα έρχεται με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, καθώς το κόστος μετακίνησης μετ’επιστροφής από τα διόδια θα διαμορφωθεί στα 23 ευρώ.

Το κόστος αυτό καταδεικνύεται σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου και μάλιστα όπως προκύπτει, προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ πριν από την ολοκλήρωση των έργων.

Και αυτό γιατί στο πλαίσιο συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου μεταξύ Παραχωρησιούχου και Δημοσίου προβλέπεται η επίσπευση της λειτουργίας δύο σταθμών διοδίων πριν το τέλος του 2016, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απώλειες εσόδων και να περιοριστεί το ύψος των αποζημιώσεων.

Το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, ωστόσο, προβλέπεται να παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Σημειώνεται ακόμα ότι για τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα παραμείνουν τα σημεία του αυτοκινητόδρομου που συνδέονται με τον σιδηρόδρομο.

Πρόκειται για τμηματικές εκκρεμότητες περίπου 8 χιλιομέτρων, που θα μείνουν ανοικτές και αφορούν κομμάτια του έργου στο Δερβένη, στις Καμάρες Αιγιαλείας, τα Αραχωβίτικα και την περιοχή του Ρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ