ΕΛΛΑΔΑ

O καιρός τρελάθηκε: Ξαπλώστρες το Σ/Κ, «καρέκλες» τη Δευτέρα

O καιρός τρελάθηκε: Ξαπλώστρες το Σ/Κ, «καρέκλες» τη Δευτέρα
Σύνθεση φωτογραφιών CNN Greece Eurokinissi (φωτογραφίες αρχείου)

Και ο καιρός παίζει τα δικά του ακραία παιχνίδια. 

Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει η θερμοκρασία και όσοι πιστοί προσέλθετε στις παραλίες για ένα από τα τελευταία μπάνια του 2016. Από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το βράδυ, όμως, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, ο καιρός θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση.

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χαλάζι θα διαδεχθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη το ζεστό και ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο. Το σκηνικό θα είναι φθινοπωρινό.

Αναλυτικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου στα βορειοδυτικά.

Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ο καιρός θα αρχίσει να «χαλάει» από το βράδυ της Κυριακής. Σημαντική μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.

Από το απόγευμα της Τρίτης προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ