Νέο αίτημα εκταφής κατέθεσε ο πατέρας θύματος στα Τέμπη, Παύλος Ασλανίδης
Ο Παύλος Ασλανίδης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)Νέο αίτημα εκταφής για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων στη σορό του παιδιού του, κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο Παύλος Ασλανίδης.
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα το οποίο απορρίφθηκε τόσο από τον ανακριτή, όσο και από το συμβούλιο εφετών.
Το νέο αίτημα επικαλείται την ευρωπαϊκή οδηγία, συμφωνα με την οποία η εξακρίβωση της αιτίας του θανάτου και η αξιοπιστία της έρευνας μπορεί να γίνει με βάση την εκταφή. Ζητείται επίσης να μην παρακωλυθεί η ανεύρεση της αιτίας του θανάτου του γιού του και να ικανοποιηθεί το αίτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο νέο αίτημα σημειώνονται τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σχετικά με την έκρηξη και την πυροσφαιρα και γίνεται αναφορά στα ευρήματα του Γενικού Χημείου του κράτους και στην διάταξη του εφέτη ανακριτή τον Απρίλιο του 2023 για την καταστροφή του βιολογικού υλικού των θυμάτων.
Παράλληλα, στο νέο αίτημα καταγγέλλεται πλημμελής διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, ενώ γίνεται λόγος για ασυγχώρητες παρανομίες και παραλείψεις της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Ο πρώην διοικητής της Τροχαίας Λάρισας είχε αντίρρηση στο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας
Hotel news: Τρία εντυπωσιακά νέα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο
09:30
Φωτιά σε σπίτι στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Απεγκλώβισαν μητέρα και τα ανήλικα παιδιά της
09:20
Τραγωδία στην Σύρο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μοτοσικλέτας μετά από σύγκρουση με ΙΧ
09:11
Ρομπότ που κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα
09:00