ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση πληρωμών για πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς

Παράταση πληρωμών για πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς
Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας

Έξι μήνες παράταση των πληρωμών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για τους κατοίκους των περιοχών της χώρας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές, δόθηκε την Παρασκευή, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είπε στο ″Πρακτορείο 104,9 FM″, ότι η απόφαση αφορά τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, του δήμου Θάσου, ενώ περιλαμβάνει, επίσης, περιοχές της Χίου, της Ηλείας της Μεσσηνίας, αλλά και τις κοινότητες Σταγείρων - Ακάνθου, Ουρανούπολης και Νέων Ρόδων στη Χαλκιδική.

Η παράταση αυτή είναι εξάμηνη και αφορά όλες τις βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και τις δόσεις φόρων, και έρχεται σε συνέχεια του μέτρου που είχε ανακοινώσει κατ’ αρχήν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, για την επιδότηση με 15 εκατ. ευρώ των αποκαταστάσεων στο δήμο Θερμαϊκού τη Δευτέρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, ότι η απόφαση για εξάμηνη παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς είναι συνέχεια και της απόφασης που πήραν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, για την επιδότηση με το ποσό 5,5 εκατ. για τα πρώτα άμεσα μέτρα.

Υπογράμμισε δε ότι την άλλη εβδομάδα θα εκδοθεί απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές όπου εκεί προσπαθούμε να υπάρχει και κάποια αποζημίωση για τους κατοίκους που έχουν πληγεί είτε ως κατοικία ή ως απώλεια εργασίας», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και κατέληξε: «δεν μπορέσαμε να προλάβουμε τα καιρικά φαινόμενα πρέπει όμως η πολιτεία, να είναι παρούσα απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ