ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνελήφθη μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Πάτρα: Συνελήφθη μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Φωτογραφία αρχείου από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008, όπου οχήματα της αστυνομίας εμφανίζονται σταθμευμένα στο λιμάνι της Πάτρας EUROKINISSI

Μέλος πενταμελούς σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους είναι ο 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών σε ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς και τέσσερα ακόμη άτομα εμπλέκονται σε τέσσερις περιπτώσεις απάτης, όπου απέσπασαν από τα θύματά τους περίπου 36.000 ευρώ.

Επίσης, εμπλέκονται σε 14 απόπειρες απάτης με τις οποίες προσπάθησαν να αποσπάσουν πάνω από 500.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας που δρούσαν σε Πάτρα και Ζάκυνθο τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς. Στην συνέχεια –με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου– απαιτούσαν από 15.000 έως 80.000 ευρώ, προκειμένου οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες.

Όσον αφορά στο ρόλο του συλληφθέντα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αναλάβει να εισπράττει τα χρήματα από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει το ρόλο της καθοδήγησης και της επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Μάλιστα, στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν 18.650 ευρώ και πολλά κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σπείρα Πάτρα ηλικιωμένοι 16092016dytikiellada

Χρήματα και τιμαλφή τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου Βούλγαρου - Πηγή: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται, προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για εμπλοκή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της σπείρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ