Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις «εξαφανισμένες δικογραφίες» στην Κέρκυρα
Το κτήριο του Αρείου Πάγου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSIΤην άμεση καθαρογραφή και καταχώριση της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία κρίθηκε αθώα πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας,που είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση των «εξαφανισμένων δικογραφιών», προκειμένου να κρίνει αν συντρέχει λόγος άσκησης αναίρεσης κατά της παραπάνω απόφασης, ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.
Η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά της κατηγορουμένης. Συγκεκριμένα ο συνήγορό της σε δήλωσή του ανέφερε:
«Αθώα κρίθηκε σήμερα 12.03.25 η πρώην προϊσταμένη Εισαγγελέας Κερκύρας Τατάκη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση από το Εφετείο Κέρκυρας (υπόθεση δήθεν «παραδικαστικού» με τις «χιλιάδες χαμένες δικογραφίες») καθώς το δικαστήριο διέγνωσε ανυπαρξία δόλου στο πρόσωπό της.
Καταρρέει πλέον το - ούτως ή άλλως - σαθρό οικοδόμημα των γνωστών κατηγόρων της περί δήθεν οιασδήποτε δόλιας προαίρεσής της.
Κρίσιμη ήταν η αποδειχθείσα στο ακροατήριο αταξία που επικρατούσε κατά τα χρόνια υπηρεσίας της στην Εισαγγελία Κερκύρας και η έλλειψη μηχανοργάνωσης καθώς και η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων από το λιμάνι στο νέο κτίριο των δικαστηρίων το 2012 χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες οργάνωσης μίας τέτοιας μεταφοράς».
Βουλγαρία: Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα, το ένα βυθίστηκε
09:55
Ρόδος: 38χρονος κατάπιε κοκαΐνη για να αποφύγει σύλληψη και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο
09:53
Σέλμα Μπλερ: Κατηγορείται για επίθεση σε αεροσυνοδούς μετά από επεισόδιο σε πτήση
09:46
Έρχονται καταιγίδες στην Αττική τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα σαρώσει η νέα κακοκαιρία
09:41