ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Καλοκαιρινός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας
EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα για σήμερα, Σάββατο 17/9. Από το απόγευμα αναμένονται σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το απόγευμα στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ