Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο για κίνδυνο πρόκλησης ρύπανσης - Διατηρούσαν μάντρα ανακύκλωσης
Αστυνομικός
PIXABAYΧειροπέδες πέρασαν σε δύο άτομα οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 48 ετών, που φέρονται ως υπεύθυνοι επιχείρησης ανακύκλωσης και επεξεργασίας μετάλλων που διατηρούν μάντρα σε περιοχή της συμπρωτεύουσας.
Αναλυτικότερα, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο σε εξωτερικούς χώρους της εταιρίας, βρέθηκαν διάσπαρτα εξαρτήματα και άλλα αποσυναρμολογημένα μέρη οχημάτων σε δάπεδο εμφανώς ρυπασμένο, καθώς και υγρά στραγγίσματα που εξέρρεαν προς το εξωτερικό περιβάλλον, λόγω έλλειψης συστήματος για τη συλλογή όμβριων υδάτων. Επιπλέον διαπιστώθηκε αυθαίρετη επέκταση του χώρου της επιχείρησης σε όμορο αγροτεμάχιο, όπου εντοπίστηκε μεγάλος όγκος στερεών αποβλήτων και Ο.Τ.Κ.Ζ. (Οχήματα στο Τέλος Κύκλου Ζωής), με κάποια εξ αυτών μη απορρυπασμένα.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτής, καθ’ υπέρβαση των υφιστάμενων αδειών και της παράνομης επέκτασή τους, είναι ο κίνδυνος πρόκλησης ρύπανσης του περιβάλλοντος και η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής.
Οι δύο συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.
Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ - Όλα τα ονόματα
15:51
Bίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε εβραϊκή συνοικία στο Λονδίνο
15:44
Τρίκαλα: Γυναίκα επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές - Τα είχε κρύψει σε σόλες παντόφλας (pics)
15:42
ΠΕΦ: Στην αιχμή της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
15:42