Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Εθνική Πινακοθήκη: «Η ευθύνη είναι όλων μας»
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τα έργα της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» στην Εθνική Πινακοθήκη, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά τον σάλο που προκάλεσε η επίθεση του βουλευτή της «Νίκης» Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος βανδάλισε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη.
«Έργα ήταν αυτά που εκτέθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά τι έργα είναι;», διερωτήθηκε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Όλες οι μέρες είναι άγιες, αλλά εμείς θέλουμε να τις αλλάξουμε. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχουν τοποθετήσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι αυτό το οικοδόμημα είναι ιδιωτικό; Είναι προσωπικό του καλλιτέχνη που παρουσίασε τα έργα αυτά ή είναι δικό μας όλων; Να κάτσουμε να σκεφτούμε σοβαρά και με σοβαρό τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε αυτά. Δεν μπορεί ο κάθε καλλιτέχνης να τις παρουσιάζει με τέτοιους τρόπους και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Η ευθύνη είναι όλων μας από πάνω μέχρι κάτω», τόνισε o επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν από το δάπεδο τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης»
Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη
Βιολάντα: Δεύτερη δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του εργοστασίου μετά την έφοδο στο σπίτι του
21:01
Σοβαρό τροχαίο στο Πικέρμι: Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό - Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
20:53
Άννα Στρατινάκη: Τι απαντά για δημοσιεύματα περί εμπλοκής της στην υπόθεση Παναγόπουλου
20:45
Βόρεια Μακεδονία: Κατάσχεση-μαμούθ 30 τόνων κάνναβης
20:37