ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ξεκινά η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται σήμερα 35 άτομα, κυρίως του επιχειρηματικού και τραπεζικού κλάδου για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά επισφαλή δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν μέσα σε μια πενταετία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε επιχειρηματίες. Ωστόσο, τα δάνεια φέρονται να εγκρίθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ μέχρι σήμερα κανένα δάνειο δεν έχει αποπληρωθεί στο ελάχιστο.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των εμπλεκομένων που θα βρεθούν στην δικαστική αίθουσα είναι ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης, η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου και ο Σπύρος Παντελιάς, συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και οι επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Κοντομηνάς και το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα.

Οι κατηγορούμενοι, από την πλευρά τους, αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να λάβουν τα δάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ