ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη επιστράτευση των εργαζoμένων του ΟΑΣΘ

Μπουτάρης: Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη επιστράτευση των εργαζoμένων του ΟΑΣΘ
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την πρόθεσή του να ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, λόγω της επίσχεσης εργασίας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη να κάνει επιστράτευση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Δεν μπορεί να κινηθεί η πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να αντιληφθούν όσοι δουλεύουν σε δημόσιες συγκοινωνίες ότι δεν δουλεύουν σε ιδιωτική επιχείρηση διότι εξυπηρετούν όλο τον κόσμο» ενώ χαρακτήρισε «πρώτη προτεραιότητα» την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όσα λεφτά κι αν σου χρωστάω, από τη στιγμή που δουλεύεις σε δημοτική επιχείρηση, η απεργία δεν υπάρχει σαν έννοια. Δεν μπορείς να κάνεις απεργία επειδή σου χρωστάει δύο μήνες λεφτά σημείωσε.

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να κατέβουν σήμερα κιόλας στην Αθήνα και να επιδιώξουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. «Να μην περιμένει ο κ. Τσερμενίδης αύριο τον κ. Σπίρτζη. Να κατέβουν σήμερα στην Αθήνα και να τα βρούνε» είπε ο κ. Μπουτάρης.

«Διαλύεται η πόλη, η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει, όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που έκανε η Έκθεση το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος. Δεν έχει τη δυνατότητα να νοικιάσει λεωφορεία. Και να γινόταν χρειάζεται κάποιες μέρες να τακτοποιηθεί η κατάσταση».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε πως «το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν γίνει μία διαδημοτική επιχείρηση και καταγγείλει ο Δήμος πια τη σύμβαση αυτή» και αποκάλυψε πως «είμαστε σε σκέψεις να το κάνουμε και να καταγγελθεί η σύμβαση».

Ανέφερε πως ζητήθηκε η συνδρομή εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας, που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τον Δήμο, για «να μας βοηθήσει να κάνουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ