Διαρρήκτες παρακολουθούσαν τα θύματά τους με GPS - Πώς τους εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSIΕγκληματική οργάνωση με πολλές διαρρήξεις και κλοπές σε γειτονιές της Αθήνας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν προσεκτικά τα υποψήφια θύματά τους, τοποθετώντας μάλιστα GPS (συστήματα γεωεντοπισμού) στα οχήματά τους.
Η παρακολούθηση μέσω GPS ήταν ένας από τους πολλούς τρόπους παρακολούθησης που ακολουθούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας διαρρηκτών. «Χτυπούσαν» κυρίως σπίτια, αλλά και καταστήματα στις περιοχές των Πατησίων, του Κολωνού κλπ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η παρακολούθηση γινόταν αρκετό καιρό και από απόσταση, ώστε οι δράστες να μη γίνουν αντιληπτοί, ενώ με τα συστήματα γεωεντοπισμού (GPS) στα οχήματα ήταν σίγουροι για τις κινήσεις των θυμάτων τους. Καθώς γνώριζαν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρισκόντουσαν τα θύματά τους, το εκμεταλλεύονταν, μπαίνοντας στα σπίτια και τις επιχειρήσεις και παίρνοντας τιμαλφή και χρήματα που έβρισκαν.
Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο ακόμα και να προσλάβουν κλειδαρά για να τους εκπαιδεύσει σε τρόπους διάνοιξης ακόμα και των τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά και είχαν φροντίσει να έχουν αντικλείδια για όλες τις κλειδαριές. Έτσι όταν αποφάσιζαν να διαρρήξουν ένα σπίτι ή μια επιχείρηση δεν άφηναν το παραμικρό ίχνος.
SPONSORED
Ανησυχία από την αύξηση των περιστατικών αυτοτραυματισμού - Σχεδόν 500 νέοι έχουν λάβει υποστήριξη
08:48
Οι Iron Maiden στην Αθήνα: Τι ώρα βγαίνουν στη σκηνή, τι απαγορεύεται και όσα πρέπει να ξέρετε
08:46
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Ζει το αμερικανικό όνειρο και το 2026
08:41
Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές διαβουλεύσεις: «Υπέρμετρες απαιτήσεις»
08:37