Αναβολή για τον Σεπτέμβριο στη δίκη του Κωνσταντίνου Πλεύρη
Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.
Αφορά το ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στο δικαστήριο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Αιτία της αναβολής ήταν επειδή ο δικηγόρος υπεράσπισής του, κατά δήλωση του ίδιου του κατηγορούμενου, «φοβήθηκε» να εμφανιστεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας λόγω των αναρχικών.
Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις στο ακροατήριο, ενώ η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.Όταν μάλιστα ρώτησε τον κατηγορούμενο τι θα έχει αλλάξει στην επόμενη δικάσιμο, εκείνος απάντησε ότι θα φροντίσει να έχει αλλάξει δικηγόρο και να εκπροσωπείται από άλλον νομικό παραστάτη.
Παρόλα αυτά η πρόεδρος του δικαστηρίου η οποία είχε υποβάλει δήλωση αποχής, καθώς όπως είπε από έδρας ήταν παρούσα στο ακροατήριο αφού είναι αναπληρώτρια στη σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το προκλητικό αυτό περιστατικό είχε διαταχθεί τόσο πειθαρχική έρευνα από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, όσο και ποινική προκαταρκτική εξέταση με εντολή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστρέφει στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Τροχαίο στη Χαλκιδική: Στη ΜΕΘ παραμένει η 7χρονη – Προσπάθεια επαναπατρισμού των σορών στη Μολδαβία
13:43
Η Πατρίσια Λόκγουντ τιμήθηκε με το Βραβείο Γκέιμπ Χάντσον για το νέο της μυθιστόρημα
13:40
Το ID. Cross είναι το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Volkswagen
13:31
11ο Beyond Borders: Το ελληνικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
13:30