Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ρόδο: Ξερίζωσε δέντρα, ξήλωσε κλιματιστικά - Βυθίστηκε σκάφος στο λιμάνι
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Ρόδος όπου χτύπησε ανεμοστρόβιλος προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Ο ανεμοστρόβιλος τσάκισε δέντρα, έσπασε τζαμαρίες, ξήλωσε κλιματιστικά από ταράτσες, προσγείωσε γλάστρες από μπαλκόνια στον δρόμο, ενώ προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός διερχόμενων πολιτών ή κατοίκων στις περιοχές όπου έγιναν οι ζημιές, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr.
Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου, προκειμένου να τεμαχίσουν και να απομακρύνουν τα σπασμένα δέντρα με ασφάλεια.
Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν σε Άνω και Κάτω Ροδίνι, όπου ο ανεμοστρόβιλος «έσπασε» τζάμια, ξήλωσε παντζούρια, δέντρα, έπιπλα κ.ά. και τα «πέταξε» επάνω σε αμάξια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν φθορές, όπως σπάσιμο τζαμιών και πορτ μπαγκάζ. Παρόμοιες καταστάσεις συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή σε Ροδίνι-Καρακόνερο, όπου κι εκεί έσπασαν δέντρα και έγιναν ζημιές και σε μπαλκόνια των σπιτιών.
Βυθίστηκε σκάφος
Ιστιοφόρο κενό επιβατών, βυθίστηκε πριν από λίγα λεπτά στο λιμάνι της Ρόδου, έπειτα από πρόβλημα με εισροή υδάτων που παρουσίασε στη διάρκεια της νύχτας.
Το σκάφος βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του λιμανιού.
Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι οι ισχυροί άνεμοι, δημιούργησαν και άλλα προβλήματα στα λιμάνια της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύμπλεγμα καταιγίδων πάνω από τις Κυκλάδες: Γιατί η κακοκαιρία «χτύπησε» σφοδρά την Πάρο
Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος ανοιχτά των Χανίων Κρήτης
«Πολική κατεβασιά» μετά τις βροχές βλέπει ο Μαρουσάκης: «Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα»
Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη: Δρόμοι - χείμαρροι, εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμυρισμένα σπίτια
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08