ΕΛΛΑΔΑ

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ελέγχεται ο Καλογρίτσας

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ελέγχεται ο Καλογρίτσας
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ελέγχεται ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης – Βλαδίμηρος, υπερθεματιστής της μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο έλεγχος στον επιχειρηματία και τον γιο του άρχισε τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη. Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ