ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εργασίας: Η κυβέρνηση θα προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ

Υπουργείο Εργασίας: Η κυβέρνηση θα προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ
Φωτογραφία αρχείου από το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και την επίσκεψη του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου στην Ηλεία, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς σε Πύργο και Αμαλιάδα EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η συνάντηση κινήθηκε στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ.

«Ο διάλογος θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης δήλωσαν πως ο διάλογος με το υπουργείο θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα την εξασφάλιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, οι κκ. Νικολόπουλος και Σαββίδης έκαναν λόγο για κυβερνητική δέσμευση πως με νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει στη διάσωση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση. Ανέφερε, ωστόσο ότι αυτό που κρατά από τη σημερινή συνάντηση, είναι η δήλωση του κ. Πετρόπουλου ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει τον ΕΔΟΕΑΠ ανοιχτό.

Όπως είπε, για να συνεχιστεί ο διάλογος πρέπει να υπάρχει το αγγελιόσημο στο τραπέζι.

«Μένει να το δούμε», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ήταν σαφές πως οποιαδήποτε λύση προκύψει θα είναι νομοθετημένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικό θέμα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

«Δηλαδή, ενός ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος θα παραμένει με όλες τις λειτουργίες του, όπως είναι σήμερα και ο οποίος θα εξετάσει, γιατί κάνουμε αναλογιστική μελέτη, τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτόν οι εργαζόμενοι-μέλη όλων των ενώσεων που λειτουργούν στο χώρο της ενημέρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν μία συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες, ανταλλάχθηκαν οι απόψεις, αφού προηγήθηκε η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε, μέσω του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ότι είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τη σωτηρία και λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ με νομοθετική ρύθμιση και μετά από μία συμφωνία που θα κάνουμε τα δύο μέρη», σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

Ωστόσο –όπως είπε– ο διάλογος θα συνεχιστεί, «γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα, όπως το ποσό που χρειάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ για τη σωτηρία του και τι θα γίνει στην τελική ρύθμιση του θέματος. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως με νομοθετική ρύθμιση θα συμβάλει στη διάσωση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του ΕΔΟΕΑΠ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ