ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον δολοφόνο της Ανθής Λινάρδου – Τι είπε ο κατηγορούμενος για τα παιδιά του

Ισόβια στον δολοφόνο της Ανθής Λινάρδου – Τι είπε ο κατηγορούμενος για τα παιδιά του
Facebook

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.
Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 23.00 το βράδυ.

ΚΟΖΑΝΗ

Πηγή kozanilife.gr

Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο Τάσος Τσιουχάρας ανέφερε:

«Προσπαθούν να με αποξενώσουν από τα παιδιά μου και εμένα και τους γονείς μου. Θέλω να δω τα παιδιά μου!»
Στο σημείο εκείνο επικράτησε ένταση από την πλευρά τόσο του πατέρα της Ανθής Λινάρδου όσο και από την αδελφή της, λέγοντας: «Τα παιδιά να τα αφήσεις ήσυχα».
Σημειώνεται ότι η αποχώρηση του δράστη από τα δικαστήρια έγινε κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ