Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη σπείρας που εμπορευόταν νοθευμένο λάδι
Ελαιόλαδο
unsplash - φωτογραφία αρχείουΠερισσότερους από 15 τόνους νοθευμένου λαδιού το οποίο πουλιόταν ως εξαιρετικά παρθένο, εντόπισαν αστυνομικοί σε αποθήκη στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που είχε εντοπιστεί και εξαρθρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το ίδιο κύκλωμα συνέχισε την παράνομη δράση του μεταφέροντας το εργαστήριο στο οποίο νόθευε το ελαιόλαδο με διάφορες χρωστικές και με ηλιέλαιο και το πουλούσε ως εξαιρετικά παρθένο.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέθεταν και ψεύτικα πιστοποιητικά προκειμένου να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα και την καλή ποιότητα του ελαιόλαδου. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στη σπείρα της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Σε βάρος τους θα ασκηθούν διώξεις και για κακουργηματική απάτη
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πώς επηρεάζονται οι ελληνικές εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ - Πλήγμα για ελαιόλαδο, φέτα, κρασί
Θεσσαλονίκη: 42χρονος μετέτρεψε σε πίστα την Περιφερειακή - Έτρεχε με 149 χλμ και μεθυσμένος
09:47
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ έχει σήμερα περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
09:38
Ταξιδιωτικές τάσεις: Πώς διαλέγουν προορισμό διακοπών οι Έλληνες - 1 στους 2 χρησιμοποιούν AI
09:30
Old grace κοσμοπολιτισμός και πίτσα με θέα το ηλιοβασίλεμα στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται
09:30