ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής και Γ.Γ. Ισότητας ανοίγουν παράθυρο πολιτισμού στις γυναίκες πρόσφυγες

Περιφέρεια Αττικής και Γ.Γ. Ισότητας ανοίγουν παράθυρο πολιτισμού στις γυναίκες πρόσφυγες
H γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα μιλάει στην εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στη μάχη της Ενημέρωσης», που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Πνοή πολιτισμού στις γυναίκες πρόσφυγες αναμένεται να δώσει η επίσκεψή τους στην Ακρόπολη και το μουσείο της, προς υλοποίηση πιλοτικής δράσης της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η οποία έχει στόχο την ανακούφισή τους από τις δυσχέρειες της καθημερινότητας, μέσω της γνωριμίας τους με τον τόπο που τις φιλοξενεί και την ιστορία του.

Η δράση αφορά καταρχήν την επίσκεψη των γυναικών προσφύγων που διαμένουν στους τρεις καταυλισμούς φιλοξενίας του Ελληνικού και σύντομα θα εμπλουτιστεί και επεκταθεί και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε η συνάντηση της γενικής. γραμματέως Ισότητας Φωτεινής Κούβελα με τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Καπάταη και Ελισάβετ Τασούλη, καθώς και την εκπρόσωπο από τις αλληλέγγυες γυναίκες του Ελληνικού Αγγελική Βισβίκη, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τη βελτίωση της διαμονής και της διαβίωσης των γυναικών προσφύγων στη χώρα μας.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι παραπάνω φορείς, οι γυναίκες πρόσφυγες «βιώνουν τη δυσκολία της προσφυγιάς και ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την έμφυλη διάκριση, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε μια αναμέτρηση με μια καθημερινότητα χωρίς εναλλαγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ