Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν οι συλληφθέντες
Στα δικαστήρια Ηρακλείου οδηγήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης (24/4), οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Τα έξι άτομα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (28/4).
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, την υποχρέωση δήλωσης των ανιχνευτών μετάλλων ή άλλων οργάνων διασκόπησης, όπως επίσης για όπλα και ναρκωτικά.
Οι έξι άνδρες συνελήφθησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικής συγκεκαλυμμένης επιχειρησιακής δράσης ενώ επιχειρούσαν να πουλήσουν σε προγραμματισμένη συνάντηση, τουλάχιστον 46 αρχαιότητες. Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, μετά και από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια «μαξιμαλιστική δίωξη», κάτι που όπως τόνισαν μεταξύ άλλων, θα φανεί στη συνέχεια.
Ο ΠΟΥ καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στην είσοδο ανθρωπιστικών και ιατρικών εφοδίων στη Γάζα
15:27
Κυβέρνηση σε Σαμαρά: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
15:26
Κρήτη: Ήχησε το 112 στην Ιεράπετρα - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
15:21
Σαμαράς: Διπλό χτύπημα για Σκόπια και Βουλγαρία - «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα»
15:11