Πάτρα: Προσπάθεια αποσωλήνωσης του 3χρονου αγοριού από την Κεφαλονιά
Oι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου θα κάνουν σήμερα την προσπάθεια αποσωλήνωσης του τρίχρονου αγοριού, που διασωληνώθηκε έπειτα από εισπνοή καπνού σε φωτιά στο σπίτι του στην Κεφαλονιά.
Η βρογχοσκόπηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν τρία προβλήματα στην περίπτωση του μικρού.
Χημική δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσε ο μικρός, θερμικό έγκαυμα στους πνεύμονες και τη στάχτη που είχε “καθίσει” στους πνεύμονες του παιδιού. Όλα αντιμετωπίστηκαν από την ειδική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί.
«Η βρογχοσκόπηση του ασθενούς έγινε πριν από λίγο. Έγινε επιμελής έλεγχος όλου του τραχειοβρογχικού δένδρου. Διαπιστώθηκε ήπιο οίδημα των αεραγωγών, ερυθρότητα – ειδικά στους μεγάλους βρόγχους- λόγω του θερμικού φορτίου, ενώ δεν διαπιστωθήκαν ίχνη στάχτης και οι αεραγωγοί είναι βατοί. Συμπέρασμα: Το παιδάκι, υπέστη σοβαρή τοξική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ταυτόχρονα ήπιο θερμικό έγκαυμα», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πάτρα: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 3χρονο αγόρι από το Αργοστόλι με διπλό έγκαυμα στους πνεύμονες
Το πετρελαιοφόρο που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ έχει πλέον τη ρωσική σημαία ζωγραφισμένη στο πλάι του
22:10
Η βασιλόπιτα στα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου - Οι «ρίζες» της (pic)
21:57
Politico: Ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την κυπριακή προεδρία εν μέσω έντασης με την Τουρκία
21:46
«Το 2026, η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη (vid)
21:30