Μεγαλώνουν οι ρηγματώσεις στις Βούτες - Προβλήματα σε 20 σπίτια, τα εννέα εκ των οποίων επικίνδυνα
Ρηγματώσεις σε κτήρια στις Βούτες
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSIΕννέα κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες, από τις 20 που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των ρηγματώσεων που έχουν καταγραφεί στις Βούτες Ηρακλείου.
Ορισμένοι από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια που έχουν κριθεί επικίνδυνα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να παραμείνουν στον οικισμό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ρηγματώσεις έχουν μεγαλώσει γεγονός που προκαλεί ανησυχία.
Υπενθυμίζεται ότι, κλιμάκιο του ΤΑΕΦΚ που βρέθηκε την Δευτέρα 28 Απριλίου στην περιοχή των Βουτών, πραγματοποιώντας αυτοψία, επεσήμανε με κίτρινο χρώμα εννέα κτίρια στην περιοχή, για τα οποία έχει δοθεί σύσταση να εκκενωθούν λόγω των ρηγματώσεων.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα (28/4) κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο οικισμός στις Βούτες, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων κατολισθητικών φαινομένων.
Οι Βούτες θα παραμείνουν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης έως και 28 Μαΐου 2025.
ΔΥΠΑ για επιχειρήσεις: Επιδότηση μισθού στις προσλήψεις ανέργων - Ποιους αφορά
01:00
Συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους ανά ταμείο
00:30
ΗΠΑ, Δανία, Ρωσία, Ιαπωνία και ΗΠΑ στον πάγο - Χάος από τις έντονες χιονοπτώσεις
23:59
Γαλλία: Αντιδράσεις για την απόφαση της ένταξης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία στην άκρα αριστερά
23:48