Ο δήμος Αθηναίων εξετάζει όρους απαγόρευσης των πατινιών σε δρόμους της πόλης
Ηλεκτρικά πατίνια στο κέντρο της Αθήνας
INTIME NEWS /ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΤον δρόμο που έχει επιλέξει το Παρίσι για τη χρήση των πατινιών μέσα στην πόλη, προσανατολίζεται να ακολουθήσει, έστω και εν μέρει, ο δήμος Αθηναίων.
Οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για όσους τα χρησιμοποιούν, τα προβλήματα που προκαλούνται, αλλά και η ακαταστασία που επικρατεί στους δρόμους, καθώς οι χρήστες παρατάνε τα πατίνια όπου βρουν και γενικότερα το χαώδες καθεστώς που υπάρχει ακόμη και με τις εταιρείες, απασχόλησε ανάμεσα σε άλλα θέματα το δημοτικό συμβούλιο, με την αντιπολίτευση στο σύνολό της να θέτει το ζήτημα και με τον δήμαρχο Αθηναίων να δηλώνει πως θα το εξετάσει διεξοδικά, ώστε να μπει κάποια τάξη.
«Το θέμα με τα πατίνια είναι απαράδεκτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας και συνέχισε: «Εμείς ζητήσαμε από τις εταιρείες να τις δούμε, δυστυχώς ο νόμος είναι περιοριστικός και δεν μας αφήνει πάρα πολλά περιθώρια, όμως ο προσανατολισμός μας είναι ο εξής: Καταρχάς είναι και επικίνδυνα και θα προτείνουμε την απαγόρευση σε δρόμους με όριο κυκλοφορίας άνω των 50 χλμ., σε αρχαιολογικούς χώρους, θα δώσουμε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, νομίζω αυτή τη στιγμή έχουμε βρει κοντά στις εβδομήντα.»
«Δεν ξέρω εάν επαρκούν, έχει γίνει μία προεργασία, γιατί είναι πια πέντε οι εταιρείες, ίσως δούμε και κάποιες περισσότερες και θα ψηφίσουμε εδώ. Θα το φέρουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, γιατί κι εμένα με καίει». Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας: «Είναι πολύ άσχημη η εικόνα κι εμείς έχουμε συνεχή φθορά. Θα πληρώνουν και πολύ υψηλά πρόστιμα».
Ακόμη, έντονα συζητήθηκε το θέμα του Θεάτρου Λυκαβηττού και του περιβάλλοντα χώρου, όπου για τον επόμενο χρόνο περνά στην Τεχνόπολη, αλλά και το θέμα της καντίνας στον Λυκαβηττό, όπου υπήρξε έντονη αντίδραση από τις περισσότερες παρατάξεις, επειδή και πάλι δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός, αλλά για ακόμη μια χρονιά δίνεται στους ίδιους, με απανωτές παρατάσεις ενός έτους, της παλιάς σύμβασης. Τέθηκε ακόμη και το θέμα των ακριβών τιμών που διατηρεί η συγκεκριμένη καντίνα και τελικά ψηφίστηκε η παράταση κατά πλειοψηφία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ παραβάσεων από ηλεκτρικά πατίνια - Πάνω από 100 πρόστιμα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33