Μηχάνημα POS απέκτησε... παγκάρι εκκλησίας στο Κολωνάκι
Στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών εισέρχονται σταδιακά και οι Εκκλησίες, με τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου να γίνεται ο πρώτος ναός της Αθήνας που αποκτά μηχάνημα POS.
Το POS έχει ήδη τοποθετηθεί, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πιστούς να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα. Έτσι, οι πολίτες μπορούν να ανάψουν κερί ή να καταβάλουν το ποσό που επιθυμούν στον ναό, χωρίς μετρητά.
Ο ιερέας του καθολικού ναού σημείωσε πως οι τουρίστες και τουρίστριες ρωτούσαν για τη δυνατότητα αυτή, γεγονός που έδωσε ώθηση να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του τρόπου πληρωμής.
Αξίζει να σημειωθεί πως, πρόκειται για μια δυνατότητα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια σε εκκλησίες του εξωτερικού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΡΗΜΑ
«Θησαυρό» αδήλωτων συναλλαγών ανακάλυψε η ΑΑΔΕ μέσω των POS - Αύξηση στις ηλεκτρονικές πληρωμές
ΚΟΣΜΟΣ
Οι «εγκεφαλικοί σεισμοί» που μπορούν να αλλάξουν όσα γνωρίζουμε για τη σχιζοφρένεια
08:30
ΑΓΟΡΕΣ
Στις αγορές η Ελλάδα με έκδοση 10ετούς ομολόγου: Η πρώτη για το 2026
08:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δεν υπακούει σε κανόνες»: Γιατί το Sinners εξελίσσεται σε φαινόμενο του box office
08:12
ΚΟΣΜΟΣ
Λουτρό αίματος στο Ιράν: Σπαρακτικές σκηνές σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων (vids)
08:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ