ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΠτΔ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη

Ο ΠτΔ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε την Παρασκευή τον βραβευμένο με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters Γιάννη Μπεχράκη.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην κορυφαία διάκριση του κ. Μπεχράκη και των συνεργατών του, τονίζοντας ότι υπηρετούν την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ στο πεδίο της μάχης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι ως Έλληνες.

Όπως είπε:

2598265 copy

Δεν είναι τόσο το βραβείο Πούλιτζερ, όσο ο λόγος για τον οποίο σας απονεμήθηκε αυτή η κορυφαία, για έναν φωτορεπόρτερ, διάκριση στον κόσμο. Και ο λόγος αυτός συνίσταται στο ότι υπηρετήσατε και υπηρετείτε την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ κυριολεκτικώς στο πεδίο της μάχης, υφ’ οιανδήποτε εκδοχή της. Να είστε περήφανοι γι’ αυτό, όπως είμαστε κι εμείς περήφανοι για εσάς, μάλλον επειδή είστε Έλληνες και τιμάτε στο ακέραιο την καταγωγή σας.

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Από την πλευρά του, ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, παρουσίασε τους συνεργάτες του και πρόσθεσε ότι μέσα από τη δουλειά τους, η οποία απέσπασε και το βραβείο Πούλιτζερ, κατάφεραν να γίνουν «τα μάτια ενός παγκόσμιου κοινού, καθώς και οι φωνές των κατατρεγμένων και των αδυνάτων».

Τέλος, προσέφεραν στον κ. Παυλόπουλο ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες τους που απέσπασαν το βραβείο Πούλιτζερ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ