ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα χτυπήσει πένθιμες καμπάνες για τον… Φίλη

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα χτυπήσει πένθιμες καμπάνες για τον… Φίλη
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Φουντώνει η κόντρα της Εκκλησίας με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, καθώς με εντολή του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβροσίου, σήμερα από τις 11 το πρωί και για μισή ώρα θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στο Αίγιο.

Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι «η έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε επίσης, δώσει εντολή να σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ