Δεν υπολογίζεται στη σύνταξη η αποζημίωση των Δικαστών για τη συμμετοχή τους στο Ειδικό Δικαστήριο
Η αποζημίωση που λαμβάνουν οι δικαστές για τη συμμετοχή τους στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της αναλογίας μεταξύ αποδοχών ενεργείας και συντάξιμων αποδοχών.
Αυτό έκρινε το Μισθοδικείο με την υπ΄ αριθμ. 17/2025 απόφασή του.
Ειδικότερα το Μισθοδικείο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Κωνσταντίνο Κουσούλη και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Σοφία Βιτάλη, έκρινε ότι:
«Η αποζημίωση αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη για την εξέταση του ζητήματος αν συντρέχει σταθερή αναλογία μεταξύ των αποδοχών ενεργείας και των συντάξιμων αποδοχών, διότι η εν λόγω αποζημίωση δεν συναρτάται με το κύριο παρεχόμενο από τους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς δικαιοδοτικό έργο, ούτε χορηγείται ως εγγύηση της προσωπικής και λειτουργικής τους ανεξαρτησίας, ενώ, εξάλλου, η ίδια αποζημίωση νομίμως δεν λαμβανόταν υπόψη ούτε για τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού υπό το καθεστώς του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων».
Είχε προηγηθεί αποστολή ερωτήματος από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνέδριού για το «αν στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της αναλογίας μεταξύ αποδοχών ενεργείας και συντάξιμων αποδοχών, περιλαμβάνεται και η αποζημίωση που παρέχεται σε αυτούς λόγω συμμετοχής τους στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο».
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23