Άνοιξαν οι κάλπες στις σχολές για τις Φοιτητικές Εκλογές - Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι εκλογείς
Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Aris Oikonomou/ SOOCΑπό νωρίς το πρωί της Τετάρτης (14/5) άνοιξαν οι κάλπες στις περισσότερες σχολές της χώρας για την διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών.
Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών και των φοιτητριών και να εξελιχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία.
Με επίδειξη ταυτοποιητικού εγγράφου η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Για να μπορεί κάποιος να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) της σχολής του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.
Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα - αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.
Του δικαιώματος ψήφου στερούνται όσοι είναι ένστολοι.
Στη Μαδρίτη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα δει τον Σάντσεθ: Η πρώτη επίσκεψη στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια - Η ατζέντα
08:37
10 λεπτά έντονης άσκησης αρκούν για να ενεργοποιήσουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο
08:27
Τα έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν αίθουσες για τους αστέγους
08:24
ΗΠΑ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος που έκανε πορεία υπέρ του Ιράν - Δείτε βίντεο
08:19