ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν ανασκαφές για την εύρεση οστών του μικρού Μπεν

Ξεκινούν ανασκαφές για την εύρεση οστών του μικρού Μπεν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA / SOUTH YORKSHIRE POLICE / HANDOUT

Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπεν που συνέβη πριν από 25χρόνια κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένειά του στην Κω επιχειρεί να ρίξει για ακόμα μία φορά η Βρετανική αστυνομία.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έρευνα που διενήργησε η Βρετανική Αστυνομία, κλιμάκιό της ξεκινά ανασκαφές στην Κω προκειμένου να εντοπιστούν, όπως εικάζουν, τα λείψανα του μικρού.

Το κουβάρι του νήματος των νέων δεδομένων άρχισε να ξετυλίγει η Βρετανική Αστυνομία, όταν ένας κάτοικο του νησιού ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον υπεύθυνο για το θάνατο του Μπεν. Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mirror, ο υπεύθυνος για τον χαμό του παδιού, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή, είναι κάποιος που τότε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού έριξε μπάζα που καταλάκωσαν τον μικρό. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από άλλον κάτοικο του νησιού που ισχυρίστηκε πρόσφατα αυτήν την εκδοχή.

Οι ανασκαφές πιθανώς να γίνουν σε δύο στάδια. Το πρώτο θα διαρκέσει σχεδόν δύο εβδομάδες και τυχόν ευρήματα θα σταλούν σε εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα αποφασιστεί εάν τελικά θα γίνουν έρευνες και σε δεύτερο χώρο.

Ο Μπεν Νιντχαμ γεννήθηκε στις 29 Οκτώβριου του 1989 στο Σέφιλντ της Βρετανίας. Στις 24 Ιουλίου του 1991, όταν εκείνος ήταν 21 μηνών βρέφος, εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Κω, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ