Λάρισα: Ένοχος 49χρονος υλοτόμος για τον θάνατο ηλικιωμένης - Το κλωνάρι σκότωσε την 78χρονη
Δικαστική αίθουσα
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΈνοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε 49χρονος υλοτόμος στη Λάρισα για τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας που σκοτώθηκε από κλαδί που έκοψε ο κατηγορούμενος.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας του επέβαλε ποινή δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή για τον θάνατο της ηλικιωμένης που έγινε το Νοέμβριο του 2022.
Σύμφωνα με το Larissanet, το θύμα ήταν μια ηλικιωμένη ηλικίας περίπου 78 ετών η οποία υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από κλωνάρι δέντρου που είχε μόλις κόψει ο κατηγορούμενος.
Το τραγικό περιστατικό, συνέβη στη συνοικία της Νέας Σμύρνης τον Νοέμβριο του 2022 όταν κατά τη διάρκεια κοπής του δέντρου σε κτηνοτροφική μονάδα, αυτό έπεσε και κάποιο από τα κλαδιά τραυμάτισε θανάσιμα την ηλικιωμένη.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυριστήρκε πως είχε πει στην γυναίκα να απομακρυνθεί από το σημείο πριν ξεκινήσει την υλοτόμηση του δέντρου στη ρεματιά επισημαίνοντας πως είχε άδεια από το Δασαρχείο για την κοπή δέντρων.
Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών επισημαίνοντας πως η ηλικιωμένη γνώριζε το χώρο καθώς ζούσε στο σημείο και ο κατηγορούμενος ήταν έμπειρος και είχε περάσει ένα δεκάλεπτο από τη στιγμή που ειδοποίησε την γυναίκα να απομακρυνθεί μέχρι να ξεκινήσει την εργασία.
Οι δικαστές ωστόσο είχαν άλλη άποψη και κήρυξαν τον κατηγορούμενο ένοχο τονίζοντας πως θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός ειδικά από τη στιγμή που η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και ο ίδιος δεν είχε οπτική επαφή με το χώρο.
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33
«Απαράδεκτη η παραχώρηση εδαφών στην Ρωσία» λέει ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
18:24