Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύει το ποσό των 51.033.496 ευρώ, από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, «2.700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το ΙΚΥ, για εννέα (9) μήνες, επί τέσσερα (4) χρόνια. Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/φοιτήτρια μηνιαίως, που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ για τους φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο διαμονής τους».
Επίσης, για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/Φοιτητριών», δεσμεύτηκε το ποσό των 21.000.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στα ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν. Επιπρόσθετα, για τους φοιτητές/φοιτήτριες που δε μπορούν να ενταχθούν στις εστίες, θα παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας δημοσίου, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Πυροβολισμοί στη Βόρεια Καρολίνα - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς
21:37
Βίντεο από τη σύλληψη γυναίκας που τραυμάτισε τέσσερα άτομα με μαχαίρι στο Κόβεν Γκάρντεν
21:35
Ρωσία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην αποθήκη της Wildberries
21:24
«Όχι πάλι»: Η αρχική αντίδραση της συζύγου του Μπέρναμ είναι επική
21:13