Ψηφιακά βιβλία: Νέα παράταση από το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή αίτησης
Ψηφιακή εκπαίδευση μαθητή
EurokinissiΜε απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, παρατείνεται έως και την 10η Ιουλίου 2025 και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής της ψηφιακής μορφής των διδακτικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου, στα μορφότυπα: α) EPUB 3 και β) Interactive PDF.
Η παράταση αφορά τα διδακτικά βιβλία:
- των οποίων η διαδικασία αξιολόγησης βρισκόταν σε εξέλιξη
- για τα οποία είχαν αποσταλεί διορθώσεις προς τους δικαιούχους συγγραφείς έως και την 27η Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία ψήφισης του ν. 5160/2024 (Α΄ 195).
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν εισηγήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων του ΙΕΠ και του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», με γνώμονα την ανάγκη χορήγησης εύλογης παράτασης για την ολοκλήρωση της υποβολής της ψηφιακής μορφής των διδακτικών βιβλίων.
ΕΛΛΑΔΑ
Nωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα αλλάξει φέτος η ώρα – Πότε γυρνούν τα ρολόγια πίσω
09:29
CULTURE
Τα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια των Βαλκανίων αφηγούνται την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας
09:25
ΚΟΣΜΟΣ
Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ιπτάμενου ασθενοφόρου που έπεσε στις ΗΠΑ - Έξι άνθρωποι αγνοούνται
09:17
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς στο Κίεβο με 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ στρατιωτικές ενισχύσεις
09:09
CULTURE