ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκαν στα χέρια ΜΑΤ και ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Αθήνα (pics & vids)

Πιάστηκαν στα χέρια ΜΑΤ και  ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Αθήνα (pics & vids)
CNN Greece

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη το πρωί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι από το Συνδικάτο Επισιτιστικού Τουρισμού. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Σταδίου, καθώς οι ξενοχουπάλληλοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η ένταση σημειώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

FullSizeRender 1

CNN Greece

FullSizeRender 2

CNN Greece

FullSizeRender 3

CNN Greece

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να κλέψει τις εισφορές μας», σημειώνοντας πως με τις αποφάσεις της «καταργεί την 20ετια και μειώνει επιπλέον το εφάπαξ».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής, κ. Νίκος Παπαγεωργίου αναφέρει σε δηλώσεις του πως «το επίδομα ασθένειας το δίνουν μετά από 10 μήνες. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε πως ο υφυπουργός ο Πετρόπουλος καταργεί το εφάπαξ, κι όλα αυτά σε ένα ταμείο που ήταν πλεονασματικό. Έρχεται σήμερα και το καταργεί, αρπάζοντα τα αποθεματικά του Ταμείου για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το ΙΚΑ».

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, οι εργαζόμενοι επέλεξαν να κάνουν τη διαμαρτυρία τους σήμερα, που είναι και η παγκόσμια ημέρα τουρισμού, με βασικό αίτημα να επιστραφούν τα χρήματά τους.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «αθλιότητα που έχει παραγγελθεί από τους μεγάλους ξενοδόχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί ακόμη πιο πιστά τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και οι προηγούμενες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ