Δεδουλευμένα ενός μηνός στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών και άλλων εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ, θα κατατεθούν 2.000.000 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και 1.000.000 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ ταυτόχρονα καλεί φορείς της Θεσσαλονίκης (Περιφερειάρχη, δημάρχους) να καταθέσουν προτάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Επίσης, δόθηκε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ, (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών), μετά την εκταμίευση του ποσού, να ελεχθεί, ότι όλα τα χρήματα κατατέθηκαν στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθεί το ποσό του δεύτερου μήνα δεδουλευμένων και να αποδοθούν στα αρμόδια Υπουργεία οι μισθοδοσίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Σε ότι αφορά, τα “απαράδεκτα αιτήματα του ΟΑΣΘ για δήθεν οφειλές", τα οποία αναφέρονται σε επιστολή απάντησης προς τον υπουργό Μεταφορών, το υπουργείο υποστηρίζει πως ο Οργανισμός διεκδικεί "χωρίς επαρκή τεκμηρίωση" από το Δημόσιο σχεδόν 134 εκατομμύρια ευρώ, "δείχνοντας και τον πραγματικό στόχο όσων διαδραματίζονται".
Σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΟΑΣΘ, συνεχίζει η ανακοίνωση - απάντηση του ΥΠΟΜΕΔΙ, τα χρήματα αυτά θα διεκδικηθούν μέσω διαιτησίας, όπως γίνεται από το 1957, και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Νέες ρυθμίσεις για τους αγρότες: Έως πότε δόθηκε παράταση για χρηματοδότηση και αγροτικά ακίνητα
06:30
Πιάνουν δουλειά οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ: Ποιοι είναι πρώτοι στη λίστα των ελέγχων
06:00
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στην κατανάλωση τροφίμων την Σαρακοστή
05:00
Πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες αναλυτικά
04:00