Σαλαμίνα: Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται τζετ σκι και ατομικά σκάφη και για ποιες ώρες
Τζετ σκι
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSIΤην απαγόρευση κυκλοφορίας των ατομικών σκαφών και θαλάσσιων μοτοποδηλάτων (sea beetle, sea biek, surf jet, jet ski) μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2025 καθημερινά από τις 14:00 μέχρι και τις 17:00 σε ορισμένες περιοχές της Σαλαμίνας έχουν αποφασίσει οι λιμενικές Αρχές.
Πρόκειται για τις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές, όπως περιγράφονται παρακάτω:
- Αιάντειο: θαλάσσια περιοχή από 12η έως 18η στάση.
- Αιάντειο (ΝΑΤΟ): θαλάσσια περιοχή από ύψος οδού Αγίου Φανουρίου έως την υφιστάμενη ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών στο ύψος της οδού Διστόμου.
- Ηλιακτή: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Ηλιακτής.
- Άγιος Γεώργιος: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Αγ. Γεωργίου.
- Σελήνια: θαλάσσια περιοχή εντός όρμου Σεληνίων.
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η κυκλοφορία των ανωτέρω ατομικών σκαφών – θαλασσίων μοτοποδηλάτων κατά τα προαναφερθέντα χρονικά διαστήματα και κατά μήκος των ως άνω αναφερθεισών κατοικημένων περιοχών:
- σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.
- σε απόσταση 300 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.
- σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από την ακτογραμμή, στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι και με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε κόμβων.
SPONSORED
ΑΓΟΡΕΣ
Ισχυρό μήνυμα της Ελλάδας σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, η πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ.
10:28
ΕΛΛΑΔΑ
Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες - Χειροπέδες στους γονείς
10:23
ΕΛΛΑΔΑ
Χρυσοχοΐδης: Πλήρης η απαγόρευση πατινιών στους ανηλίκους - Πλαφόν στον αριθμό τους ανά Δήμο
10:18
ΕΛΛΑΔΑ
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη Γραμμή 2 από την Κυριακή
10:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ