Κρούσματα δηλητηρίασης στη Ρόδο από κατανάλωση βλήτων που περιείχαν «διαβολόχορτο»
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
INTIME NEWSΚρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από κατανάλωση βλήτων, τα οποία περιείχαν και το φυτό «Datura stramonioum» γνωστό ως «διαβολόχορτο», καταγράφηκαν στη Ρόδο.
Του θέματος επιλήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές για την έναρξη ελέγχων στα καταστήματα πώλησης στο νησί της Ρόδου και ήδη έχουν κατασχεθεί ποσότητες του φυτού.
Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ανεξαρτήτως αργιών.
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν ενημερώσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου να είναι σε ετοιμότητα, με το αντίστοιχο φάρμακο - αντίδοτο, σύμφωνα με τη rodiaki.
Συνιστάται στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση του συγκεκριμένου χορταρικού, μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κανιβαλισμός πριν από 45.000 χρόνια: Τι δείχνουν τα ευρήματα από σπήλαιο στο Βέλγιο
08:10
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω της Μάγχης
08:00
ΚΟΣΜΟΣ
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
ΕΛΛΑΔΑ
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
ΚΟΣΜΟΣ