ΕΛΛΑΔΑ

Δύο Έλληνες στις έρευνες για τον Μικρό Μπεν

Δύο Έλληνες στις έρευνες για τον Μικρό Μπεν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο Έλληνες  βρίσκονται ανάμεσα στις ερευνητικές αρχές της βρετανικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην Κω και διερευνούν την υπόθεση του Μπεν Νίνταμ. 

Η εξαφάνιση του Μπεν τον Ιούλιο 1991 παραμένει άλυτη και οι ερευνητές βρίσκονται στηντρίτη μέρα ερευνών στο νησί.

Ο Θανάσης Φούρλης και ο Πάνος Δέδες, αστυνόμοι του Νότιου Γιόρκσάιρ, συνεχίζουν την προσπάθειες για την απάντηση όλων των ερωτημάτων της οικογένειας. Παρότι έχουν περάσει 25 χρόνια από την εξαφάνιση πιστεύουν πως ακόμη οι έρευνες μπορούν να ευοδώσουν.

Η αστυνομία δρα βάση πληροφοριών ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από την οικία που διέμενε ο μικρός τότε Μπεν με την οικογένεια του.

Ο χειριστής του εκσκαφέα πέθανε πέρυσι, γεγονός που μάλλον συνέβαλε στο να εμφανιστούν οι πληροφορίες.

«Το τελευταίο 24ωρο έχουμε βρει πολλά οστά, τα οποία ανήκουν όμως σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επί τόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Το Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξ αρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες», δήλωσε ο κ. Φούρλης στον «ΕΤ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ