Στα «χέρια» των Αρχών σπείρα που πουλούσε πλαστούς πίνακες των Πικάσο, Τσαρούχη, Πόλοκ
Έκθεση με πίνακες ζωγραφικής του Τζάκσον Πόλοκ
AP Photo/LM OteroΣτη σύλληψη 13 ατόμων, μελών συμμορίας, που προσπαθούσαν να πουλήσουν πλαστούς πίνακες γνωστών ζωγράφων, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.
Ανάμεσα στους πίνακες ήταν έργα των Πάμπλο Πικάσο, Τζάκσον Πόλοκ, Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Κωνσταντίνου Μαλέα και Αλέκου Φασιανού.
Αστυνομικός εμφανίστηκε ως αγοραστής
Στα «δίχτυα» των Αρχών, οι δράστες βρέθηκαν καθώς επιχειρούσαν να πουλήσουν πλαστό πίνακα του Πικάσο. Ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως αγοραστής που θα έδινε 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως, η σπείρα σχετίζεται με αντίστοιχη υπόθεση πώλησης πίνακα του Πόλοκ στη Βουλγαρία με συλλήψεις ατόμων στην Κρήτη το 2023.
Η σπείρα διέθετε και ειδικό φούρνο ψησίματος προκειμένου να προσδίδει παλαιότητα στους πλαστούς πίνακες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εύκολη η αναγνώριση του πλαστού έργου τέχνης - Καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ εξηγεί
Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε οδηγός φορτηγού μετά από τροχαίο στον Έβρο
15:02
Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Το 2022 κάναμε εσωτερικό έλεγχο, όχι «έρευνα»
14:59
Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας αναχαίτισε τάνκερ ύποπτο ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο
14:53
Τρεις συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στον Γέρακα – Ξηλώθηκαν 300 μέτρα καλώδια ρευματοκλοπών
14:52