ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση εξαίρεσης δικαστή υπέβαλαν συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη

Αίτηση εξαίρεσης δικαστή υπέβαλαν συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη

Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αίτηση εξαίρεσης της δικαστή, που μετέχει στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου υπέβαλαν περίπου οκτώ μήνες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και λίγο πριν την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού οι συνήγοροι του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός έχει οικογενειακές σχέσεις με τον Θέμη Σοφό, πρώην συνήγορο του κατηγορουμένου, ο οποίος φέρεται να έχει άμεση γνώση της υπόθεσης, καθώς είχε συντάξει τα απολογητικά υπομνήματα του Φιλιππίδη.

Όπως υποστηρίχθηκε, ο πρώην συνήγορος γνωρίζει «τα μυστικά» της υπόθεσης, κάτι που, κατά την υπεράσπιση, εγείρει ζήτημα αντικειμενικότητας.

Η εφέτης τοποθετήθηκε επί του αιτήματος, απορρίπτοντας το σκεπτικό του. Τόνισε πως δεν υφίσταται λόγος εξαίρεσης, ούτε υπάρχει προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση. «Ο κ. Σοφός είναι ένας δικηγόρος που ανέλαβε μέρος της υπεράσπισης, και οι σχέσεις μας δεν είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στενές», ανέφερε χαρακτηριστικά.