Υπ. Ναυτιλίας: Παράνομη η απεργία στην ακτοπλοΐα - Δικογραφία κατά της ΠΕΝΕΝ
Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) αναφορικά με τη συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στη γραμμή Ελλάδας - Ιταλίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές και διοικητικές ενέργειες για την αποκατάσταση της ομαλότητας και της νομιμότητας.
Μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που κήρυξε την απεργία παράνομη, οι λιμενικές αρχές κατέγραψαν τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης και ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πατρών, η οποία σχημάτισε σχετική δικογραφία.
Το ΥΝΑΝΠ υπενθυμίζει ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, κάθε ζημιούμενος έχει δικαίωμα αποζημίωσης τόσο από τα νομικά πρόσωπα που παρανομούν όσο και από τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε παράνομες ενέργειες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας έχει ήδη κυρώσει τη συλλογική σύμβαση που προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις για τα πληρώματα της Αδριατικής, με τη συμφωνία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ.
Το Υπουργείο τονίζει την ανάγκη σεβασμού στις δικαστικές αποφάσεις και καλεί την ΠΕΝΕΝ να επιδείξει υπευθυνότητα απέναντι στο επιβατικό κοινό και να συμβάλει στη διαφύλαξη των συμφερόντων των Ελλήνων ναυτικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία Πάτρας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας
Ολυμπιακός - Γιαγκελόνια 2-1: «Eρυθρόλευκη» νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα του Europa League
23:57
Προειδοποίηση Γκουτέρες για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους»
23:55
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο πεζοπόρων στην περιοχή του καταρράκτη του Ενιπέα στην Πιερία
23:42
Στην Αγία Γαλήνη μεταφέρθηκαν πάνω από 70 μετανάστες που περισυνελέγησαν νότια της Κρήτης
23:30