Συναγερμός στο υπ. Ναυτιλίας: Σήμα κινδύνου σε ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας στην Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI«Δίχτυ ασφαλείας» απλώνει η Αθήνα σε πιθανούς αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους, ενώ έχει αυξηθεί κατά πολύ το επίπεδο ασφαλείας στη χώρα μας, μετά και το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στην Κύπρο, με αφορμή τη σύρραξη ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ.
Το υπ. Ναυτιλίας έχει απευθύνει σύσταση σε ελληνόκτητα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο να παραμείνουν σε ασφαλές λιμάνι μέχρι να δοθούν νεότερες εντολές.
Παράλληλα, η επιχείρηση «Aspides» αποφάσισε να αυξήσει την τρέχουσα αξιολόγηση για τα πλοία που εμπλέκονται με αμερικανικά συμφέροντα, συνιστώντας σε αυτά τα πλοία να αποφεύγουν τις διαδρομές που εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Υεμένης.
Σημειώνεται ότι στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος προσήλθε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας και σύσσωμη η ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.
Τις πληροφορίες μετέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή
Κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ: Ανταλλαγή πληροφοριών με την Κύπρο μετά τη σύλληψη τρομοκράτη
Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στο Μαξίμου τα αιτήματά τους
23:59
Δούκας: Δεν δεχόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ δεύτερο ή τρίτο - Καμία συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία
23:48
Παναθηναϊκός AKTOR - Ρεάλ Μαδρίτης 82-81: Σλούκας και Γκραντ λύγισαν τη «βασίλισσα»
23:37
Τουλάχιστον 14 νεκροί από συμπλοκή του λιμενικού με σκάφος διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
23:30