Στα χέρια των αρχών 26χρονος Αζέρος που φωτογράφιζε τη βάση στη Σούδα
Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Σούδας
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)Συνελήφθη την, Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 στα Χανιά, αλλοδαπός, γεννημένος στο Αζερμπαϊτζαν που, φωτογραφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα, στρατιωτικά πλοία και τις κινήσεις τους.
Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για κατασκοπεία και οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Ο συγκεκριμένος άνδρας, γεννημένος στο Αζερμπαϊτζάν με πολωνικό διαβατήριο, φέρεται να είχε μισθώσει ξενοδοχείο σε πολύ κοντινή απόσταση από την αεροναυτική βάση και πραγματοποιούσε φωτογραφίσεις πιθανών στόχων τόσο της βάσης στην Σούδα όσο και πλοίων πολεμικών ενδεχομένως, τα οποία έμπαιναν και έβγαιναν στον ναύσταθμο.
Η σύλληψη του έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της ΕΥΠ, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί για ποιους λειτουργούσε και εξετάζεται αν σχετίζεται με την υπόθεση της Κύπρου και να λειτουργούσε για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν.
- Διαβάστε ακόμη: Κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ: Ανταλλαγή πληροφοριών με την Κύπρο μετά τη σύλληψη τρομοκράτη
Οι «συζητήσεις» μαζί του έγιναν στα τουρκικά και ρώσικα. Από το δωμάτιό του κατασχέθηκαν μια φωτογραφική μηχανή, κινητό και laptop. Το υλικό το έστελνε με ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης και εξετάζεται προς ποιον και για ποιους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη ύποπτος για κατασκοπεία στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο
Κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ: Ανταλλαγή πληροφοριών με την Κύπρο μετά τη σύλληψη τρομοκράτη
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Ποια η προθεσμία υποβολής
01:00
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
00:30
: Το τέλος του Λαριτζανί, το κυνήγι του Χαμενεΐ και το ρήγμα μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ για το Ορμούζ
23:56
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45