ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Χαλκίδας: η υπεξαίρεση, η αναστολή καθηκόντων και η ΕΔΕ

Νοσοκομείο Χαλκίδας: η υπεξαίρεση, η αναστολή καθηκόντων και η ΕΔΕ
EUROKINISSI

Συνολικά 161.746,18 ευρώ υπεξαίρεσε υπάλληλος του νοσοκομείου Χαλκίδας μέσα σε διάστημα 5 ετών εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο μισθοδοσίας.

Συγκεκριμένα μετά από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε από την διοίκηση του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος, ο οποίος γνώριζε ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να πιστώνει το λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το χρονικό διάστημα 2012-2016 πίστωσε 156.614,19 ευρώ. Επιπλέον για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα που προέκυψαν από την έρευνα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους και της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών.

Έτσι λοιπόν, με απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του ενώ η υπόθεση διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του Δίωξη.

Παράλληλα μετά από την διενέργεια πειθαρχικής διαδικασίας από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για δύο ακόμα υπαλλήλους που είχαν την ευθύνη της εποπτείας του συγκεκριμένου υπαλλήλου, αποφασίστηκε να επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ