ΕΛΛΑΔΑ

Μικρός Μπεν: Νέα εξέλιξη - Ανακάλυψαν τάφους 2.000 ετών κατά τις έρευνες

Μικρός Μπεν: Νέα εξέλιξη - Ανακάλυψαν τάφους 2.000 ετών κατά τις έρευνες
EUROKINISSI

Μια αναπάντεχη εξέλιξη σημειώθηκε στις έρευνες των Βρετανών στην Κω για τον εντοπισμό του πτώματος του Μπεν Νίνταμ, καθώς σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, οι ερευνητές ανακάλυψαν τάφους ηλικίας 1.500 - 2.000 ετών.

Όπως αναφέρεται στη διαδικτυακή έκδοση της Mirror, κατά τις ανασκαφές ανακαλύφθηκε αρχαίο νεκροταφείο με τέσσερις ή πέντε ρωμαϊκούς τάφους και κεραμεικά.

Αυτό αλλάζει σε σημαντικό βαθμό τα δεδομένα, καθώς για να μπορέσουν οι Βρετανοί να συνεχίσουν τις έρευνες, θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια από τις ελληνικές Αρχές και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

ben copy

Εντείνονται οι έρευνες λόγω ευρημάτων αποσύνθεσης

Αποδείξεις αποσύνθεσης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία βρήκαν οι αστυνομικοί που ερευνούν περιοχή της Κω όπου ενδεχομένως να θάφτηκε ο Μπεν Νίνταμ πριν από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, οι ερευνητές έχουν ήδη καθορίσει σε τι παραπέμπουν τα σημάδια αποσύνθεσης για τα τρία από τα τέσσερα σημεία.

ben

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πρόκειται για τα απομεινάρια ενός σκύλου, μιας νυχτερίδας και ανθρώπινα απόβλητα. Παραμένει, ωστόσο, αδύνατο να αποσαφηνιστεί σε τι παραπέμπουν τα σημάδια αποσύνθεσης στο τέταρτο σημείο ερευνών.

«Υπάρχει ακόμα μία περιοχή με κάποιες ενδείξεις ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν καθορίσει περί τίνος πρόκειται», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκ των ερευνητών, Jon Cousins.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος του μικρού Μπεν, που γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Βρετανίας τον Οκτώβριο του 1989 συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με τους αστυνομικούς να κάνουν φύλλο και φτερό το οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Ντίνταμ κατά την περίοδο των διακοπών της στην Κω, το καλοκαίρι του 1991.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ